Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Sriracha Burger


De Sriracha Burger is een heerlijk pittige burger die perfect is voor liefhebbers van pikant eten. Deze burger is gemaakt met sappig rundvlees, knapperige sla, plakjes tomaat, zoete rode ui en een royale hoeveelheid Sriracha-mayonaise. Het is een geweldige keuze als je zin hebt in een hamburger met een kick. Met dit recept maak je vier Sriracha Burgers.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Amerikaans
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 4 eetlepels Sriracha-mayonaise
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de grill of barbecue voor op middelhoog vuur.
  2. Kruid het rundergehakt met zout en peper en vorm er vier gelijke hamburgers van.
  3. Grill de hamburgers ongeveer 4-5 minuten per kant, tot ze mooi bruin zijn en de gewenste gaarheid hebben bereikt.
  4. Snijd ondertussen de hamburgerbroodjes open en grill ze kort aan beide zijden tot ze licht geroosterd zijn.
  5. Leg een plakje cheddarkaas op elke hamburger en laat het smelten terwijl de hamburgers nog even op de grill liggen.
  6. Besmeer de onderste helft van de hamburgerbroodjes royaal met Sriracha-mayonaise.
  7. Leg een blaadje ijsbergsla op de saus en leg daarop de plakjes tomaat en rode ui.
  8. Leg de gegrilde hamburger met gesmolten kaas op de groenten en maak de burger af met de bovenste helft van het broodje.
  9. Serveer de Sriracha Burgers direct en geniet van de pittige smaak!

Sriracha Burger

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *