Portobello Mushroom Burger


De Portobello Mushroom Burger is een heerlijk vegetarisch alternatief voor de traditionele vleesburger. In plaats van een vleespatty, wordt er een grote portobello paddenstoel gebruikt als de basis van de burger. Deze burger is niet alleen lekker, maar ook nog eens eenvoudig te bereiden. Met slechts een paar ingredienten en een korte bereidingstijd kun je genieten van een smaakvolle vegetarische burger. Volg het onderstaande recept om zelf een Portobello Mushroom Burger te maken.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Internationaal
porties:4


Ingredienten:
  • 4 grote portobello paddenstoelen
  • 4 hamburgers buns
  • 4 plakjes kaas
  • 1 rode ui
  • 4 plakjes tomaat
  • 4 plakjes augurk
  • 4 blaadjes sla
  • Mayonaise
  • Ketchup
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur.
  2. Bestrijk de portobello paddenstoelen aan beide zijden met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Grill de paddenstoelen ongeveer 5-6 minuten aan elke kant, tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben.
  4. Snijd de rode ui in dunne ringen.
  5. Bak de hamburgers buns even kort in de grillpan, tot ze licht geroosterd zijn.
  6. Besmeer de onderste helft van de buns met mayonaise en ketchup naar smaak.
  7. Leg op elke bun een gegrilde portobello paddenstoel.
  8. Leg vervolgens een plakje kaas op elke paddenstoel en laat de kaas smelten door de warmte van de paddenstoel.
  9. Leg op de kaas een plakje tomaat, een paar ringen rode ui, een plakje augurk en een blaadje sla.
  10. Dek de burgers af met de bovenste helft van de buns.
  11. Serveer de Portobello Mushroom Burgers direct en geniet van deze heerlijke vegetarische maaltijd!

Portobello Mushroom Burger

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *