Hawaiian Burger (met ananas)
De Hawaiian Burger is een heerlijke hamburger met een tropische twist. Met de toevoeging van verse ananas krijgt deze burger een zoet en hartig contrast. Het is een favoriet bij zomerse barbecues en brengt een vleugje Hawaï naar je bord. Dit recept is gemakkelijk te volgen en vereist geen ingewikkelde technieken. Laten we beginnen met het maken van deze smakelijke Hawaiian Burger!

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Hawaïaans
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes kaas
  • 4 plakjes ananas
  • 4 plakjes tomaat
  • 4 plakjes rode ui
  • 4 blaadjes sla
  • Mayonaise
  • Ketchup
  • Zout
  • Peper


Stap voor stap bereiding:
  1. Verdeel het rundergehakt in vier gelijke porties en vorm er hamburgers van
  2. Breng de hamburgers op smaak met zout en peper
  3. Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur
  4. Grill de hamburgers ongeveer 4-5 minuten per kant, of tot ze gaar zijn
  5. Leg de plakjes kaas op de hamburgers en laat smelten
  6. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster ze kort op de grillpan of barbecue
  7. Beleg de onderste helft van de broodjes met een blaadje sla
  8. Plaats de hamburgers op de sla en leg vervolgens de plakjes ananas, tomaat en rode ui erop
  9. Doe wat mayonaise en ketchup naar smaak op de bovenste helft van de broodjes
  10. Plaats de bovenste helft van de broodjes op de hamburgers en druk voorzichtig aan
  11. Serveer de Hawaiian Burgers direct en geniet van de heerlijke combinatie van smaken!

Hawaiian Burger (met ananas)

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *