Hamburgerbroodje
Een hamburger is een klassiek gerecht dat wereldwijd geliefd is bij jong en oud. Het is een simpel maar heerlijk broodje met een sappige hamburger, verse groenten en smakelijke sauzen. Het maken van een hamburgerbroodje is gemakkelijk en je kunt er eindeloos mee variëren. In dit recept leg ik je stap voor stap uit hoe je een smaakvol hamburgerbroodje maakt.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:10 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Amerikaans
porties:4


Ingredienten:
  • 400 gram rundergehakt
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 plakjes tomaat
  • 4 bladeren sla
  • 4 plakjes augurk
  • 4 eetlepels ketchup
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verdeel het rundergehakt in vier gelijke porties en vorm er hamburgers van. Bestrooi de hamburgers met zout en peper.
  2. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers aan beide zijden gaar, ongeveer 3-4 minuten per kant. Leg een plakje cheddar kaas op elke hamburger en laat het smelten.
  3. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de snijkanten kort in een broodrooster of onder de grill.
  4. Besmeer de onderste helft van de broodjes met ketchup en mayonaise. Leg op elk broodje een blad sla, plakje tomaat, plakje augurk en een paar uienringen.
  5. Leg de hamburgers op de groenten en bedek ze met de bovenste helft van de broodjes.
  6. Serveer de hamburgerbroodjes direct en geniet ervan!

Hamburgerbroodje

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *