Classic Burger
De Classic Burger is een heerlijke en eenvoudige burger die iedereen kan maken. Het is een klassiek gerecht dat altijd populair is. Met dit recept maak je een sappige en smaakvolle burger die perfect is voor een zomerse barbecue of gewoon als avondmaaltijd. De burger wordt gemaakt van mager gehakt en op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen. Serveer de burger op een broodje met je favoriete toppings zoals sla, tomaat, ui en kaas. Deze Classic Burger is een echte crowdpleaser waar het hele gezin van zal genieten!

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:10 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Amerikaans
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Sla, tomaat, ui en kaas naar keuze voor de toppings


Stap voor stap bereiding:
  1. Meng het gehakt, ei, Worcestershiresaus, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en zwarte peper in een kom. Kneed het geheel goed door elkaar totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  2. Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke porties en vorm er burgers van. Druk de burgers lichtjes plat zodat ze gelijkmatig garen op de barbecue of in de pan.
  3. Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Bestrijk de burgers eventueel met een beetje olie om plakken te voorkomen.
  4. Grill de burgers ongeveer 4-5 minuten aan elke zijde, of totdat ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. Een kerntemperatuur van 70°C is aanbevolen voor medium-rare burgers.
  5. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de snijkanten kort op de barbecue of in een broodrooster.
  6. Beleg de onderste helft van de broodjes met sla, tomaat, ui en kaas. Leg hier de gegrilde burger op en dek af met de bovenkant van het broodje.
  7. Serveer de Classic Burger direct en geniet ervan!

Classic Burger

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *