Caprese Burger


De Caprese Burger is een heerlijke vleesburger met een Italiaanse twist. Deze burger is geinspireerd op de bekende Caprese salade, waarbij tomaat, mozzarella en basilicum gecombineerd worden. In dit recept voegen we ook nog wat pesto toe voor extra smaak. De Caprese Burger is gemakkelijk te maken en smaakt heerlijk op een broodje met wat sla. Perfect voor een zomerse barbecue of gewoon als avondmaaltijd. Volg het onderstaande recept om zelf deze smaakvolle burger te maken!

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 2 el pesto
  • 8 plakjes mozzarella
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 4 blaadjes basilicum
  • 4 hamburgerbroodjes
  • sla naar keuze
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie


Stap voor stap bereiding:
  1. Meng het rundergehakt, ui, knoflook, ei, paneermeel, pesto, zout en peper in een kom. Kneed goed door elkaar totdat alles goed gemengd is.
  2. Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke porties en vorm er burgers van met je handen.
  3. Verhit een grillpan of barbecue en bestrijk de burgers aan beide kanten met wat olijfolie.
  4. Grill de burgers ongeveer 4-5 minuten aan elke zijde, of totdat ze gaar zijn.
  5. Leg halverwege de kooktijd een plakje mozzarella op elke burger en laat smelten.
  6. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze kort op de grillpan of barbecue.
  7. Besmeer de onderkant van de broodjes met wat pesto.
  8. Leg een burger op elke onderkant van de broodjes en beleg met plakjes tomaat, basilicumblaadjes en sla naar keuze.
  9. Dek af met de bovenkant van de broodjes en geniet van je heerlijke Caprese Burger!

Caprese Burger

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *